CLUB EPO-SKI
info@eposki.com
Home ReviewsPhotosBooking Travel info Contact Links Sponsors Health tips Ski rules
Health tips English Health tips Nederlands Tips for your skin Tips voor uw huid Health tips for the mountains

TIPS VOOR UW HUID

Tubetje crème: even belangrijk als een warm skipak !

  1. Koop een crème of lotion met een hoge beschermingsfactor ( bijv. n° 10). Des te hoger de beschermingsfactor is, des te kleiner is de kans op verbranden.
  2. Zelfs wanneer de zon niet schijnt, moet er gesmeerd worden. Want ook in dit geval loeren de fatale stralen om de hoek of op de piste.
  3. Denk ook aan uw lippen ! Schaf een goede lippenbalsem aan. De lippen zijn extra gevoelig en moeten goed verzorgd worden.
  4. Neem ook wat vaseline mee! Een eenvoudig, maar zeer doeltreffend middel. Het is een zuiver natuurlijk product en zelfs door de gevoeligste huid wordt het prima verdragen. Bovendien is het een goedkoop middel !
  5. Bedenk wel dat de crème die tijdens de zomervakantie wordt gebruikt niet geschikt is voor de wintersportvakantie. Er is n.l. veel water in verwerkt en je kan op je vingers natellen dat het bevriest als je met een flinke snelheid de piste afsuist. Crèmes voor een skivakantie bevatten vrijwel geen vocht, maar daarentegen veel vet, zodat de huid extra beschermd wordt tegen uitdroging en kou.
  6. Wat betreft de punten 1 t/m 5: Geloof ons, dit is geen verkooppraat. Indien U zich aan het voorgaande houdt, is er weinig kans dat U met een pijnlijke huid terugkeert !