CLUB EPO-SKI
info@eposki.com
Home ReviewsPhotosBooking Travel info Contact Links Sponsors Health tips Ski rules
Health tips English Health tips Nederlands Tips for your skin Tips voor uw huid Health tips for the mountains

De zon in de bergen vereist een speciale bescherming !

Ook al schijnt de zon, het kan ijzig koud zijn in de sneeuw. Daarom is het noodzakelijk speciaal vervaardigde crèmes te gebruiken.

Wat krijgt de huid zoal te verduren ?

Bij het skiën in een normaal tempo veroorzaakt de inwerking van de ski-snelheidswind een afkoeling tot -20 celcius. Bij een goede skier is dat ongeveer -30 C. en bij iemand die als een speer de berg afsuist mag het gezicht zich verheugen op een temperatuur van -35 C.
Het is dus niet echt verwonderlijk dat cosmeticafabrikanten er iedere winter weer op hameren dat het aanschaffen van anti-vries of -zonnebrandprodukten net zo belangrijk is als het kopen van een warm skipak. Vooral de eerste dagen in de sneeuw is het oppassen geblazen.

Bij elke duizend meter die je op de piste stijgt, neemt de intensiteit van de ultra-violette stralen met 20% toe.

De nog bleke winterhuidjes zijn gretig genoeg om flink te verbranden. Tien minuten in de zon en je gezicht brandt al ! In feite een peuleschil voor ze, want tijdens de wintersport verbranden zij veel sneller dan 's zomers aan het strand. Als je daar nog eens bij telt dat de sneeuw de stralen op een enorme manier weerkaatst, kun je wel nagaan dat de huid goed ingepakt moet worden.